Vraag & antwoord

Heb je jouw vraag niet gevonden? Laat het ons weten!

De Taskforce Elektra is een samenwerkingsverband van netbeheerders, aannemers en installateurs, gericht op het versnellen van de verzwaring en uitbreiding van het elektriciteitsnet. De Taskforce Elektra initieert en organiseert activiteiten voor het uitvoeren van de afspraken uit het Uitvoeringsakkoord van 11 juni 2024. Het Uitvoeringsakkoord is ondertekend door Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland. In de uitvoering kan versnelling worden gerealiseerd door van elkaar te leren. Daarom werken de partijen samen met Mensen Maken de Transitie volgens hun leeraanpak.

TFE Versnellingsbak is een gezamenlijk versnellingsplatform waar versnellingskansen in geïnitieerd en ontwikkeld kunnen worden. In dit besloten platform werken aannemers, installateurs en netwerkbedrijven met elkaar samen.

In de TFE Versnellingsbak bundelen we onze krachten bundelen in één versnellingsportfolio, waar we samen een portfolio van versnellingskansen creëren. We bieden inzicht in waar we al versnellen en waar nog niet. Het is een laagdrempelig platform, met focus op het operationele realisatie proces. De TFE Versnellingsbak is een besloten platform, waar aannemers, installateurs en netwerkbedrijven in vertrouwen ideeën delen en opschalen.

Wil jij je aansluiten bij de TFE Versnellingsbak? Stuur dan een e-mail naar: versnellingsbak@taskforce-elektra.nl.

Wij richten ons erop de uitvoering van de verzwaring en uitbreiding van het elektriciteitsnet te versnellen door samen te werken, te leren en te innoveren. Dan doen we via 3 thema’s:
1. Middenspanning via gebiedsaanpak
2. Laagspanning via buurtaanpak
3. Klantaansluitingen

Om daarin stappen vooruit te zetten, werken we aan verschillende randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn:
1. Arbeidscapaciteit
2. Innovatie
3. Versnelling ruimtelijke inpassing
4. Werkverantwoordelijkheid
5. Digitalisering
6. Contractering en financiering
7. Zero-emissie

 

In de praktijk halen we ervaringen op die (nog) verbetering nodig hebben of juist supergoed blijken te werken. Dat noemen we ‘leerpunten’. Samen met andere organisaties of energietransitieprogramma’s werken we aan het verbeteren van deze leerpunten of we schalen ze op naar landelijk niveau. Dat doen we via een kort cyclische werkwijze: stap voor stap. Zo leren we met elkaar door te doen. Dat heet samen slim aanpakken.

Onze missie is een toekomstbestendig elektriciteitsnet. Onze visie: de uitvoering van de verzwaring en uitbreiding van het elektriciteitsnet versnellen door samen te werken, te leren en te innoveren.

Onze kernwaarden zijn:

+ Samen – met partners zetten we stappen in het versnellen van de verzwaring/uitbreiding van het elektriciteitsnet. We verkennen, verbinden en jagen aan.

+ Leren – We halen leerpunten op uit de praktijk en starten initiatieven om oplossingen te ontwikkelen. Daarbij zijn we niet bang om fouten te maken en dingen bespreekbaar te maken.

+ Concreet – we zijn oplossingsgericht en beredeneren altijd vanuit de uitvoering, niet vanuit abstractie en beleidsmatige plannen. Dat doen we in heldere en klare taal.

Graag! Wij leren graag van jouw leerpunten en best practices! Stuur ons een mail of check onze contactpagina voor de gegevens van onze themahouders.

De Taskforce Elektra is een samenwerkingsverband van netbeheerders, aannemers en installateurs, gericht op het versnellen van de verzwaring van het elektriciteitsnet. Het verzwaren van het elektriciteitsnet is essentieel voor de Nederlandse samenleving en economie. Netbeheer Nederland, Bouwend Nederland en Techniek Nederland slaan de handen ineen. Zij ondertekenden het Uitvoeringsakkoord voor de verzwaring van het elektriciteitsnet.

Onze themahouders halen leerpunten op uit de praktijk en analyseren ze. Vervolgens gaan ze met de bedrijven en organisaties, die actief zijn in de uitvoering van de verzwaring van het elektriciteitsnet, het gesprek aan over wat er in het systeem, het beleid, maar ook in de processen anders zou kunnen. Elke themahouder kent de materie, brengt zelf probleemstellingen in kaart, verkent het stakeholderveld en bouwt relaties op. Ze ontdekken kansen, maken daar een plan op, krijgen mensen mee en boeken zo successen.

Wij richten ons op de uitvoering van de verzwaring en uitbreiding van het elektriciteitsnet versnellen door samen te werken, te leren en te innoveren. Dat doen we via 3 thema’s:
1. Middenspanning via gebiedsaanpak
2. Laagspanning via buurtaanpak
3. Klantaansluitingen

Om daarin stappen vooruit te zetten, werken we aan verschillende randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn:
1. Arbeidscapaciteit
2. Innovatie
3. Versnelling ruimtelijke inpassing
4. Werkverantwoordelijkheid
5. Digitalisering
6. Contractering en financiering
7. Zero-emissie

 

Blijf op de hoogte

Kieren zijn in oudere woningen een groot isolatieprobleem.